İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken’den Bayram Değerlendirmesi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken’den Bayram Değerlendirmesi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Kurbanlık satışları, fiyatlardaki artış ve dikkat edilmesi gereken durumlar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Bayram tatili boyunca 415 meslek dalında hizmet veren esnaflarda bayram hareketliliği olduğunu belirten Palandöken, oluşabilecek sahtekarlıklara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Beş Yüz Milyarlık Ciro Bekleniyor

Kurbanlık satışlarından yaklaşık 110 milyar lira olmak üzere bayramda 150-200 milyar lira arasında bir ciro beklendiğini belirten Palandöken, sahte paraya karşı dikkatli olunması gerektiğini ifade etti. Geçtiğimiz yıl 847 bin büyükbaş, 2 milyon 800 bin küçükbaş hayvan kesilirken, bu yıl fiyatlardaki artış nedeniyle yaklaşık 700 bin büyükbaş, 2,5 milyon küçükbaş hayvanın kesileceği öngörülüyor.

Tatilin okulların kapanışı ve yaz sezonu ile birleşmesi nedeniyle esnaflarda bayram hareketliliği olduğunu belirten Palandöken, çeşitli sektörlerde alışverişlerin arttığını ve piyasaya 150-200 milyar TL arasında para girmesi beklendiğini belirtti.

Sahte Paraya Karşı Dikkatli Olunmalı

Kurban Bayramı yaklaşırken kurban pazarlarında ve çarşılarda sahte para riskine karşı dikkatli olunması gerektiğini belirten Palandöken, dolandırıcıların kalabalık pazarları tercih ederek sahte parayı sürdüğünü belirtti. Esnaf ve vatandaşların bu konuda dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Palandöken, kolluk kuvvetlerinin denetimlerini sıklaştırması gerektiğini ifade etti.

Banknot sayısının artmasıyla sahte para riskinin de yükseldiğine dikkat çeken Palandöken, sahte para detaylarının iyi bilinmesi gerektiğini belirtti ve kurban pazarlarında para kontrolleri ve makine kullanımının yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir