İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Libyalı tur operatörleri, Doğu Karadeniz’in turizm potansiyelini yerinde inceledi

İSTANBUL (AA) – Karanfil Tour, Doğu Karadeniz'in turizm potansiyelini geliştirmek amacıyla düzenlediği etkinlikte Libyalı tur operatörleri ile Türk yetkilileri buluşturdu.

Karanfil Group'tan yapılan açıklamaya göre, Doğu Karadeniz'in turizm potansiyelini yerinde görmek amacıyla düzenlenen etkinlikte, Giresun Belediye Başkanı, Trabzon Valisi, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı ve Gümüşhane Valisi, Libya'dan gelen tur operatör heyeti ile bir araya geldi. Görüşmelerde, Trabzon ve Trablus belediyeleri arasında yapılması planlanan kardeş şehir protokolü de konuşuldu. Libya'da yapılması planlanan Trabzon tanıtımı hakkında detaylı bilgi verildi.

Açıklamada konuya ilişkin değerlendirmelerine yer verilen Karanfil Group Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Karanfil, Türkiye'nin geçen yıl 57 milyon ziyaretçi ile kırılan turizm rekorunun bu yıl da kırılmasını ve turizm gelirlerinin 60 milyar doların üzerine çıkmasını beklediklerini belirtti.

Trabzon'un gelişen turizm potansiyeline dikkati çeken Karanfil, geçen yıl yerli ve yabancı turist sayısındaki yüzde 38'lik artışın önemli bir başarı olduğunu ifade etti.

Karanfil, “Bu artışa Libya'dan getireceğimiz turistlerle katkı sağlamayı hedefliyoruz. Ayrıca bu girişim, Türkiye'nin turizm potansiyelini artırmak için atılan adımların bir parçası olarak değerlendirilmeli.” değerlendirmesinde bulundu.

(Haber Ajansı)

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir