İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Heyet Ziyareti ve Görüşmeler

3-4 Haziran tarihlerinde Maher Holding, Türkiye Sigorta Birliği (TSB) ve Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), Romanya’nın sigorta ve finans sektöründen isimleri İstanbul’da ağırladı.

Romanya Finansal Denetim Otoritesi Başkanı Alexandru Petrescu, Finansal Denetim Otoritesi Sigorta ve Reasürans Sektöründen Sorumlu Başkan Yardımcısı Sorin Mititelu ve Romanya Türk İş Adamları Derneği (TİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Tandoğan ziyaret kapsamında yer aldı.

İşbirliği ve Sunumlar

Ziyaret kapsamında TSB Başkanı Uğur Gülen, TSB Başkan Yardımcısı ve Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar ile bir araya gelindi. Karşılıklı sunumların ve sektörel bilgi paylaşımlarının ardından iki ülke arasındaki sektör işbirlikleri masaya yatırıldı.

Öğle yemeğinde görüşmelerini sürdüren heyetler, öğleden sonra SEDDK’nı ziyaret ederek heyetler arası görüşmeye devam etti.

Geleceğe Yönelik İşbirlikleri

Görüşmelerde, bölgesel bir reasürans yapısının oluşturulması ve Türk şirketlerinin Romanya’daki yatırım fırsatları ele alındı. Heyetler arasında ortak platform oluşturma kararı alındı.

Maher Holding Sigorta Grubu’nun Değerlendirmesi

Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar, Türkiye’nin sigorta sektöründeki gelişmeleri ve Romanya ile yapılacak işbirliklerinin sektöre katkı sağlayacağını belirtti. Yaşar, gelecekte bu tür işbirliklerin artarak devam edeceğine inandıklarını ifade etti.

SEDDK İkinci Başkanı Mehmet Verim’in Değerlendirmesi

SEDDK İkinci Başkanı Mehmet Verim, Türkiye’nin sigorta potansiyeline dikkat çekerek, Türkiye’nin hızla büyüyen bir ekonomi olduğunu ve bölgesel olarak önemli bir finans merkezi olma yolunda ilerlediğini vurguladı. Verim ayrıca Türkiye’nin teknolojik altyapısıyla sigortacılık alanında dünya standartlarında olduğunu belirtti.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir