İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Eskişehir’de Ticaret Bakanlığı Fiyat Denetimi

Eskişehir’de, Ticaret Bakanlığı ekipleri tarafından marketlerdeki fiyat ile etiketlere yönelik gerçekleştirilen denetimde, ürünlerin 3 aylık alış ve satış fiyatları kontrol edildi. Ticaret Bakanlığına bağlı Eskişehir Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, fahiş fiyat kontrollerine devam ediyor. Bu çerçevede, il müdürlüğüne bağlı ekiplerce, Eskişehir’deki marketlerde denetim yapıldı. Yapılan denetimlerde ürünlerdeki reyon ve kasa fiyatı ile arasında uyuşmazlık olup olmadığı gibi çeşitli konularda incelemeler yapıldı. Ayrıca, satışa sunulan ürünlerin fahiş fiyat artışına yönelik gerçekleştirilen kontrollerde, 3 aylık alış-satış fiyatları da kontrol edildi. Denetimlerin, hem tüketiciyi hem de esnafın haklarını korumaya yönelik düzenlendiği belirtildi.

Eskişehir Ticaret İl Müdürü Açıklaması

“Sadece tüketicilerimizi değil dürüst esnaf tacirimizin de haklarını korumayı amaçlıyoruz,” diyen Eskişehir Ticaret İl Müdürü Cemil Kürkçü, yapılan denetimler hakkında konuştu. Temel gıda ve ihtiyaç maddelerinde haksız fiyat artışı kontrollerinin periyodik bir şekilde sürdüğünü belirten Kürkçü, denetimlerin detayları hakkında bilgi verdi.

Denetim Süreci ve Kapsamı

Denetimlerde ürünlerde fahiş fiyat artışı olup olmadığı, kasa fiyatı ile etiket fiyatı arasında uyuşmazlık olup olmadığı, etiketlerde birim fiyatının olup olmadığı ve fiyat değişim tarihi gibi özellikler ile uyarılara bakıldı. Eskişehir Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, tüketicileri ve esnafı korumaya yönelik titizlikle çalışmalarını sürdürdü.

Haksız Fiyat Artışı Kurulu’na İletilen Bilgiler

Eskişehir Ticaret İl Müdürlüğü, haksız fiyat artışıyla ilgili son 2-3 ay içerisinde fiyat hareketlerini inceleyerek, Haksız Fiyat Artışı Kurulu’na bilgi gönderdi. Bu sayede, herhangi bir usulsüzlük tespit edilmesi durumunda kurul tarafından gerekli idari yaptırımlar uygulanmaktadır.

Vatandaşlara Yapılan Çağrı

Eskişehir Ticaret İl Müdürü Kürkçü, “Tüm vatandaşlarımızın böyle bir sorunla karşılaştıklarında Ticaret İl Müdürlüklerimize ve Alo 175 Tüketici Hattı’na şikayette bulunmalarını istiyoruz,” şeklinde açıklamada bulundu. Böylece, tüketicilerin haklarının korunmasına ve dürüst esnafın desteklenmesine katkı sağlanmaktadır.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir