İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kızılay’ın Kurban Bayramı Yardımları ve Destekleri

Kızılay, Kurbanlık Seçim İşlemlerini Tamamladı

Hayırseverlerin bağışları aracılığıyla ihtiyaç sahiplerinin sofralarına kurban eti taşıyan Türk Kızılayı, Kurban Bayramı’nda manevi zenginlik ve bereketi vekaletle kurban kesim kampanyası ile yaşatıyor. Kızılay, kurbanlık seçimlerini tamamlayarak hazırlıklarını sonlandırmış durumda. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kampanyaya vekalet almaya da devam ediyor.

Gazze ve Deprem Bölgelerine Yardımlar

Kızılay, vekâlet bedellerini yurt içinde 11.750 TL, Gazze’deki mağdurlar için 11.750 TL ve yurt dışı için 4.300 TL olarak belirlemiş durumda. Gazze’deki kısıtlı imkanlar nedeniyle alınan kurban vekaletlerinin kesimleri Türkiye’de gerçekleştirilip konserve haline getirilecek ve bölgeye ulaştırılacak. Ayrıca Kızılay, Gazze’deki çatışma mağdurlarına özel planlama yaparak kavurma konservelerini ‘iyilik gemileri’ ile bölgeye gönderecek.

Deprem Mağdurlarına Destek

Kızılay, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği afetzedelere de yardım elini uzatmayı planlıyor. Bingöl, Denizli, Sivas, Konya ve Yozgat’ta 5 şehir ve 7 kombinada kurban kesimlerini gerçekleştirecek olan Kızılay, hazırladığı kavurma konserveleriyle sadece bayram günlerinde değil yıl boyunca destek olmayı hedefliyor.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir