İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kocaeli’de Yılanlar Ortaya Çıktı: Uzmanlar Uyarıyor

Kocaeli’de hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte yerleşim alanlarında yılan görüntüleri artmaya başladı. Konuyla ilgili olarak Kocaeli Veteriner Hekimleri Odası Genel Sekreteri Cüneyt Özer, vatandaşları uyarıyor.

Yılanlar Doğada Aktif Hale Geldi

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte kış uykusundan uyanan yılanlar, doğada aktif hale geldi. Yiyecek bulma konusunda zorlanan yılanlar, şehir merkezinde bile sıkça görülmeye başlandı. Bu durum da vatandaşlarda endişeye neden oluyor.

Yılanlar Hakkında Bilgiler

Kocaeli Üniversitesi Deneysel Tıp Araştırma Birimi Sorumlu Yöneticisi ve Kocaeli Veteriner Hekimleri Odası Genel Sekreteri Cüneyt Özer, yılanların etçil sürüngenler olduğunu belirtiyor. Dünya genelinde 520 cins ve 3 bin 900’ün üzerinde yılan türü bulunduğunu ifade eden Özer, Türkiye’de ise 47’ye yakın yılan türünün olduğunu belirtiyor.

Uzmanlar Uyarıyor: Dikkatli Olunmalı

Özer, vatandaşlara ormanlık alanlarda ve doğada gezerken dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyor. Yılan ısırması durumunda hemen sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini vurguluyor ve yılanlarla karşılaşma sıklığının artmasında insan müdahalesinin etkili olduğunu belirtiyor.

Yılanlarla Nasıl Başa Çıkılmalı?

Evinize yılan girdiğinde onları öldürmenin doğru bir davranış olmadığını belirten Cüneyt Özer, yardım almak için gerekli kurumlara başvurulması gerektiğini söylüyor. Ayrıca, yiyecek ve su kaynaklarına ulaşmak isteyen yılanlarla daha sık karşılaşıldığını belirtiyor.

Not: Haber Ajansı

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir