İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dicle Elektrik Genel Müdürü: Kaçak Elektrik Kullanımı Türkiye’nin Enerji Arzını Tehdit Ediyor

Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas: Kaçak Elektrik Kullanımı Türkiye’nin Enerji Arzını Tehdit Ediyor

Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, kaçak elektrik kullananların Türkiye’nin kesintisiz enerji arzını tehdit ettiğini belirtti. Arvas, Turkuvaz Medya Grubu’nun aylık ekonomi dergisi Inbusiness’ın düzenlediği “II. Sürdürülebilir Yüzyıl Zirvesi”ne katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

Arvas, bölgede sorumlu oldukları Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak’ta tarımsal sulamada elektrikle çalışan motopomp kullanan çiftçi sayısının yüksek olduğunu vurgulayarak, enerji tüketimini artıran ve su kaynaklarını fazla harcayan uygulamalardan vazgeçilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, enerji verimliliğini artırmak ve su israfını önlemek için akıllı tarım uygulamalarına geçilmesi gerektiğini söyledi.

Arvas ayrıca, bölgenin enerji altyapısını güçlendirmek adına çalışmalar yaptıklarını ve kaçak elektrik kullanımının sadece bölge değil, ülkenin kesintisiz enerji arzını da tehlikeye attığını dile getirdi. Yapılan denetimlerde tespit edilen kaçak elektrik trafolarının ekonomiye yılda 200 milyon liradan fazla zarar verdiği belirlendi.

Arvas’ın konuşmasında, yeni teknolojilerin enerji sektöründe önemli rol oynadığına dikkat çekerek, havai hatlarının kontrolü için dron ve robot karışımı bir ürün üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Yaşar Arvas’ın, kaçak elektrik kullanımının önlenmesi ve enerji verimliliğinin artırılması için yürütülen çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdiği zirve, sektöre önemli bir yol haritası sunmuş oldu.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir