İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Düzce’de Balıkçılara İç Sularda Avlanma Yasağı Uyarısı

Düzce’de iç sularda avlanma yasağına uymayan balıkçıların ağlarına el konuldu. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, iç sularda balık varlığının desteklenmesi amacıyla 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında uygulanan avlanma yasağı denetlendi.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Hasanlar Barajı’nda gerçekleştirilen denetimlerde, farklı uzunluklarda toplam 800 metre ağa el konuldu. Ağlardan çıkan canlı balıklar ise doğal ortamlarına bırakıldı.

Tarım ve Orman İl Müdürü Esra Uzun, kaçak avcılıkla mücadelenin devam edeceğini belirterek, iç sulardaki balık popülasyonunun korunması ve balıkların üremesine olanak sağlanması amacıyla yasağa uyulması gerektiğini vurguladı.

Yasağa Uymayanlara El Konulacak

İl Müdürü Uzun, iç sularda avlanma yasağının amacının balık populasyonunun korunması ve sürdürülebilir avcılığın desteklenmesi olduğunu belirterek, yasağa uymayan balıkçılardan el konulan ağlarla ilgili yasal işlem yapılacağını ifade etti.

“Kaçak avcılıkla mücadele konusunda kararlıyız. Doğal dengenin korunması ve balık çeşitliliğinin artması için yasağa uymak zorundayız. Toplumun bilinçlendirilmesi ve işbirliğiyle iç sulardaki balık varlığını koruyacağız.”

Açıklamada Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerinin denetimlerine devam edeceği ve yasağa uymayanların ağlarına el konulmaya devam edileceği belirtildi.

Kaynak: Haber Ajansı

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir