İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bakan Özhaseki Çevre Haftası Etkinliklerine Katıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Çevre Haftası kapsamında düzenlenen etkinliklere katılmaya devam ediyor. Başkent Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilen ÇEVREFEST’in ikinci gününde stantları ziyaret eden Bakan Özhaseki, çevre bilincini artırmaya yönelik çalışmalar hakkında bilgi aldı.

ÇEVREFEST, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Dönüşüm hedefleri doğrultusunda düzenleniyor. Etkinlik, her yaştan vatandaşta çevre bilincinin oluşturulması amacıyla gerçekleştiriliyor.

Bakan Özhaseki’den Açıklamalar

Bakan Mehmet Özhaseki, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, çevre konusunda farkındalık yaratmayı hedeflediklerini belirtti. Vatandaşların etkinliğe yoğun ilgi gösterdiğinden memnuniyet duyduğunu ifade eden Özhaseki, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde başlatılan Sıfır Atık Projesi’nin uygulandığı belediyelerin ve çevreyle ilgili faaliyet gösteren firmaların etkinlikte yer aldığını söyledi.

Bakan Özhaseki, çevre bilincini artırmak adına büyük çaba sarf ettiklerini vurgulayarak, etkinliğin 9 Haziran’a kadar devam edeceğini ve yüz binlerce insana ulaşacaklarını belirtti. Ayrıca, çocuklara eğitim verilmesinin önemine değinen Bakan, çevre konusunda bilinçli bir nesil yetiştirmenin önemine dikkat çekti.

Çevre Bizim İçin Emanet

Bakan Özhaseki, inanç değerlerinde ’emanet’ kavramının önemine vurgu yaparak, çevrenin bizlere emanet olduğunu ve bu emanete gereken özeni göstermemiz gerektiğini belirtti. Çevreye verilen zararların önüne geçilmesi için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir