İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden Unutulmuş Hayırların Yerine Getirilmesi Projesi

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Osmanlı döneminde kurulan vakıfların vakıf senetlerinde yer alan ve unutulmaya yüz tutmuş hayırları yerine getirmeye yönelik bir proje başlattı. Proje kapsamında, Ankara Onkoloji Hastanesi’nde bir katın restore edilmesi, mahkumlara tatlı ikramı, ve maddi durumu yetersiz kızlara çeyiz yardımı gibi çeşitli hayır faaliyetleri gerçekleştiriliyor.

Proje Detayları

Proje Detayları

Projede, Şeyhülharem Hacı Bekir Paşa Vakfı’nın vakfiyesinde yazan ‘Düşkün hastalara oda tahsis edilmesi talimatı’ gereği Ankara Onkoloji Hastanesi’nin bir katının restore edilmesi sağlanıyor. Ayrıca, Hamid Çelebi Vakfı’nın vakfiyesinde yazan ‘Gelin kızlara çeyiz verilmesi’ talimatı gereği, maddi durumu yetersiz 30 kıza her yıl 30 bin lira çeyiz yardımı yapılıyor. Niksarlı Hacı Mehmed Vakfı’nın vakfiyesinde ise yazan ‘Mahkumlara tatlı ikram edilmesi hayır’ şartı Adalet Bakanlığı koordinesinde yerine getiriliyor.

Hayır Faaliyetlerinin Uygulanması

Hayır Faaliyetlerinin Uygulanması

Ankara Abdurrahman Yurtaslan Onkoloji Hastanesi’nin restore edilen katında enfeksiyon hastalığı riski bulunan kanser hastaları tedavi görüyor. Diğer taraftan, mahkumlara tatlı ikram eden Niksarlı Hacı Mehmed Vakfı’nın hayır şartı Ankara, Kayseri, Samsun ve Diyarbakır illerinde Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağlı bölge müdürlükleri tarafından gerçekleştiriliyor.

Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu’dan Açıklama

Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu, projeye dair yaptığı açıklamada, “Geçmişte kurulup bizlere emanet edilen vakıfların hayır şartlarını yerine getiriyoruz. Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak öğrencilere eğitim desteği, gıda desteği gibi temel şartları kesintisiz yerine getiriyoruz. Ancak bu sene özel şartlar belirleyen vakıflarımızı da unutmuyoruz. Bu projede, geçmişte yapılan özel desteklerin günümüz ihtiyaçlarına uygun şekilde yerine getirilmesini hedefliyoruz” dedi.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir