İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bilal Mert Taşoğlu’nun Avrupa Şampiyonası Hedefi

Karabük Demirkartal Gençlik ve Spor Kulübü’nün 18 yaşındaki oyuncusu Bilal Mert Taşoğlu, 22 Yaş Altı Tekerlekli Sandalye Erkek Milli Basketbol Takımı ile Avrupa şampiyonluğu hedefliyor.

Milli Takımda Yer Alma Heyecanı

Tekerlekli Sandalye Süper Ligi’nde Karabük Demirkartal GSK forması giyen Bilal Mert Taşoğlu, 19-30 Haziran tarihlerinde İspanya’da düzenlenecek U22 Avrupa Şampiyonası’nda 22 Yaş Altı Tekerlekli Sandalye Erkek Milli Basketbol Takımı’nın 12 kişilik milli takım kadrosunda yer alacak.

Basketbola Başlangıç ve Kariyeri

Bilal Mert Taşoğlu, küçük yaşlardan beri Galatasaray taraftarı olmasına rağmen, basketbola Kardemir Karabükspor Bedensel Engelli Basketbol Takımı forması giyen Cemal Kurt’un tavsiyesiyle başladı. Karabükspor’da başlayan kariyerinde başarılı bir grafik çizen Taşoğlu, şu anda Süper Lig’de mücadele ediyor.

Avrupa Şampiyonası ve Gelecek Hedefleri

Bilal Mert Taşoğlu, daha önce 23 Yaş Altı Tekerlekli Sandalye Erkek Milli Basketbol Takımı’nda da yer aldı ve Dünya Şampiyonası’nda ikincilik elde ettiler. Avrupa Şampiyonası’nda ise şampiyonluk hedefleyen Taşoğlu, milli takımı en iyi şekilde temsil etmek için çalışmalarını sürdürüyor. Gelecek hedefleri arasında A Milli Takım ve 2028 Los Angeles Olimpiyatları’nda yer almak da bulunuyor.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir