İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy’dan YKS Öncesi Uyarı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 8-9 Haziran’da yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (2024-YKS) yapılacağı okulların etrafında gürültü yapılmaması uyarısında bulunarak, “Adaylarımız için stressiz, gürültüsüz ve trafiksiz bir ortam hazırlanması önemli” dedi.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy'dan YKS Öncesi Uyarı

YKS Hazırlıkları ve Detaylar

YKS Hazırlıkları ve Detaylar

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ersoy, YKS başvurularına ilişkin detayları paylaşarak, sınavın yapılacağı tarihleri ve katılımcı sayılarını açıkladı. YKS oturumları için 5,5 milyon soru kitapçığının basıldığını belirtti ve sınav sürecinin devasa boyutlarına dikkat çekti. Engelli adaylara yönelik yapılan hazırlıklar hakkında bilgi veren Ersoy, sınav güvenliğine ilişkin teknolojik önlemleri ve soru kitapçıklarının basım sürecini anlattı.

  • TYT’ye toplam 12 bin 848, AYT’ye 8 bin 334, YDT’ye ise 1032 engelli aday katılacak.
  • Soru kitapçıkları faraday kafesi ile kaplı ve sinyal karıştırıcı jammer sistemiyle korunan kapalı matbaa merkezinde basılıyor.
  • ÖSYM, elektronik sınavların sayısını ve kapasitesini artırarak maliyeti düşürmeyi hedefliyor.

ÖSYM Başkanı Ersoy’dan Önemli Açıklamalar

ÖSYM Başkanı Ersoy'dan Önemli Açıklamalar

Ersoy, YKS öncesinde aldıkları tedbirler ve yürütülen çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verdi. Adayların sınav öncesinde gözlem yapmalarını ve sınav yerlerine erken varmalarını önerdi. Adaylara stressiz bir sınav deneyimi yaşatmak için gürültüsüz ve trafiksiz bir ortam sağlanmasının önemine vurgu yaptı. Ayrıca, Fenerbahçe Kulübü’nün genel kurul toplantısının YKS ile aynı tarihe denk gelmesi durumunda alınan tedbirleri ve kulüp başkanı Ali Koç ile yapılan görüşmeyi paylaştı.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy'dan YKS Öncesi Uyarı

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir