İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev İş Forumunda Buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Türkiye-Özbekistan İş Forumu’na katıldı. Erdoğan, toplantının Türkiye ile Özbekistan’ın ekonomik ve ticari ilişkilerinin arzu edilen seviyelere yükseltilmesine katkı sağlayacağına inandığını dile getirdi. İkili ilişkilerin gelişmesi için yapılan istikrarlı adımların önemine vurgu yaptı.

İkili Ticaret Hacmi ve Hedefler

Erdoğan, “Özbekistan ile ikili ticaret hacmimizi 3 milyar doların üzerine çıkardık. İlk hedefimiz 5 milyar dolar, ardından 10 milyar dolara ulaşmak. Bu rakamın potansiyelin çok çok altında olduğuna inanıyorum. Türk şirketlerinin Özbekistan’da faaliyet göstermesinden gurur duyduğunu belirtti. Tercihli ticaret anlaşmasının genişletilmesi için çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

İşbirlikleri ve Gelecek Projeler

Erdoğan, Özbekistan ile ekonomik ve ticari işbirliğini daha da kuvvetlendireceklerini, girişimcilerin birlikte iş yapma kabiliyetlerini geliştirecek adımlar attıklarını belirtti. İki ülke arasındaki ticaret ve yatırımların artmasına gösterilen önemden memnuniyet duyduğunu belirtti. Ortak projelerin Özbekistan’ın kalkınmasına katkı sağlayacağını vurguladı.

Özbekistan ile Ticaret ve Yatırım İlişkileri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Özbekistan ilişkilerinin sadece iki ülke için değil Orta Asya merkezli Avrasya ekseninde önemli olduğunu belirtti. Özbekistan’ın alt yapı projeleri ile kalkınma hamlelerinde Türk modelinin yol gösterici olabileceğini düşündüğünü dile getirdi. İki ülke arasındaki işbirliğinin daha da ilerleyerek bölgesel istikrara katkı sağlamasını umduğunu ifade etti.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir