İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Cumhurbaşkanları Görüşmesi ve Ekonomik İşbirliği

Cumhurbaşkanları Görüşmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Türkiye-Özbekistan İş Forumu’na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mirziyoyev’e iş insanlarının meselelerine gösterdiği yakın ilgi için teşekkür ederek, Mirziyoyev’in beraberinde seçkin iş insanlarının olduğu geniş bir heyetle Türkiye’ye yaptığı bu tarihi ziyarete büyük önem verdiklerini kaydetti.

Ekonomik İşbirliği ve Hedefler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Özbekistan münasebetlerinde son yıllarda muazzam bir gelişme ve ivme yakaladıklarını belirterek, ikili ticaret hacminin 3 milyar doların üzerine çıkarıldığını, hedeflerinin ise ilk etapta 5 milyar dolar, ardından 10 milyar dolar seviyesine ulaşmak olduğunu söyledi. Erdoğan, bu rakamın potansiyelin çok çok altında olduğuna inanarak, iş birliğinin daha da güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

İşbirliklerinin Genişletilmesi

Erdoğan, Özbekistan ile ekonomik ve ticari işbirliğini daha da kuvvetlendireceklerini belirterek, karşılıklı yatırımlar, ticaret hacmi ve ekonomik işbirliğinin daha üst seviyelere taşınacağını ifade etti. Karma Ekonomik Komisyonun önemine vurgu yaparak, bu platformun iş birliğine büyük katkı sağlayacağını dile getirdi. Türk şirketlerinin Özbekistan’da faaliyet göstermesinden gurur duyduklarını ifade eden Erdoğan, iş insanlarının her zaman destekçisi olacaklarını ve ortak projelerle işbirliğini ilerleteceklerini söyledi.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir