İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ankara Valisi: Yaklaşık 300 Ton Sahte Gıda Ele Geçirildi

Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyonda yaklaşık 300 ton sahte gıda ele geçirildiğini açıkladı. Operasyonda peynir, zeytin, süt ürünleri ve diğer süt ürünlerinden mamul sahte gıda maddeleri bulundu.

Operasyon Sonrası Açıklama

Vali Şahin, İvedik Organize Sanayi Bölgesi’nde düzenlenen sahte gıda operasyonu sonrası yaptığı basın açıklamasında, vatandaşların zehirlenme riskine karşı kolluk kuvvetleri ve İl Tarım Müdürlüğü’nün ciddi kontroller yaptığını belirtti. Yılbaşından bu yana yapılan 6 ayrı operasyonda 150 ton bozuk ve sahte gıda ele geçirildiğini vurguladı.

Vatandaşlara Uyarı

Vali Şahin, vatandaşları bozuk, zamanı geçmiş ve sahte gıdalara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. İnternet üzerinden satılan ucuz gıdalara karşı da temkinli olunması gerektiğini belirtti. Vatandaşlardan gelen şikayetlerin ciddiye alındığını ve gereken adımların atılacağını söyledi. Şahin, sağlıklarının tehdit edilmesine izin vermeyeceklerini vurguladı.

Adli İşlemler Devam Edecek

Sahte gıda üretenlerin adalete teslim edildiğini ve gerekli adli işlemlerin başlatıldığını belirten Vali Şahin, bu tür suçların en ağır şekilde cezalandırılacağını söyledi. Vatandaşların herhangi bir şüphe durumunda yetkililere başvurmaktan çekinmemeleri gerektiğini ifade etti.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir