İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Milli Sporcu Aleyna Tekaüt Hedeflerini Büyütüyor

ANKARA (AA) – Avrupa Çoklu Taekwondo Oyunları Şampiyonası’nda üçüncülük elde eden milli sporcu Aleyna Tekaüt, başarısını dünya ve olimpiyat şampiyonluğuyla taçlandırmak istiyor.

Milli Sporcu Aleyna Tekaüt Hedeflerini Büyütüyor

Avrupa Taekwondo Birliği (ETU) sorumluluğunda Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından Taha Akgül Spor Salonu’nda 24-26 Mayıs 2024 tarihleri arasında düzenlenen Avrupa Çoklu Taekwondo Oyunları Şampiyonası’nda kategorisinde 3. olan Yücelhan Spor Kulübü sporcusu Aleyna Tekaüt, ilçenin gururu oldu.

Kulübünde çalışmalarını sürdüren Tekaüt, 6 yıldır spor yaptığını, aldığı eğitimler ve azmi sayesinde başarılı olduğunu belirtti. Tekvandoyu sevgiyle yaptığını ve hırsla çalışarak hedeflerine ilerlediğini dile getiren Tekaüt, “6 yıldır bu sporu yapıyorum. Evde kendi kendime bacak açıyordum, tekme atıyordum. Sonra annem fark edince babama söyledi. Babam Yücelhan Spor Kulübü’ne yazdı. Kategorimde 2022 yılında Türkiye şampiyonu oldum. Avrupa şampiyonasına katılma hakkı kazandım. 2023’te İspanya, Barselona’da Avrupa şampiyonu oldum. Bu sene de Avrupa üçüncüsü oldum. Genç arkadaşlarıma da bu sporu tavsiye ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Milli Sporcu Aleyna Tekaüt Hedeflerini Büyütüyor

Antrenör Raziye Akgül ise kulüpte 70 sporcunun bulunduğunu ve bunların 25’inin milli sporcu olduğunu belirtti. Akgül, Aleyna Tekaüt’ün gelecekte daha büyük başarılara imza atacağını vurguladı.

(Haber Ajansı)

Milli Sporcu Aleyna Tekaüt Hedeflerini Büyütüyor

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir