İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Karabük Kent Vizyonu Çalıştayı 2037

Karabük’ün sosyal, ekonomik, kültürel, eğitim, ulaşım ve turizm alanlarında kalkınmasına yönelik hazırlanan ‘Karabük Kent Vizyonu Çalıştayı 2037’ geçtiğimiz günlerde gerçekleşti. Karabük Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlenen çalıştaya katılım oldukça yoğundu.

Karabük TSO Başkanı’ndan Açılış Konuşması

Karabük TSO Başkanı Fatih Çapraz, çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, “Kentlerin geleceklerinin kurgulanmasında yol haritalarının belirlenmesinin ve stratejik iletişim yönetiminin önemi artmaktadır. Bizim önceliğimiz, Karabük’ün gelecek vizyonunu oluştururken ‘biz ve gelecek’ kelimelerini kullanmaktır. Bu çerçevede, paydaşlarımızın fikirlerini alarak stratejik hedefleri belirlemek ve toplumsal farkındalık yaratmak önemlidir.” şeklinde konuştu.

Çapraz, “Mevcut durum analizinin yapılması ve çözüm önerileriyle birlikte geleceğe yönelik düşüncelerin paylaşılması, Karabük’ün kalkınması açısından büyük bir önem taşımaktadır.” dedi.

Karabük Valisi’nden Kentin Potansiyeline İlişkin Değerlendirme

Karabük Valisi Mustafa Yavuz ise kentteki doğal güzelliklere ve ulaşım avantajlarına dikkat çekerek, “Karabük, 270 bin nüfuslu bir Anadolu şehri olmasına rağmen yüzde 74’ü ormanlarla kaplı bir alana sahiptir. Ayrıca, ulaşım açısından stratejik bir konumda bulunmaktadır. Bu şehir potansiyel bir lojistik üs olabilir.” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Çalıştayda protokol üyeleri de kente yapılacak yenilikler ve geliştirilecek projelerle ilgili fikirlerini paylaştılar.

Kaynak: Haber Ajansı

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir