İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kamu Çalışanlarına Bayram Tatili Müjdesi

Kurban Bayramı Tatil Süresi Uzatıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada kamu çalışanlarına müjde verdi. Erdoğan, “Kamu çalışanlarımız için 16 Haziran Pazar günü başlayacak Kurban Bayramı sonrasındaki 2 günlük süreyi de idari izin kapsamına aldık. Böylelikle Perşembe ve Cuma günlerini de bayram tatiline ekleyerek 9 günlük bir tatil imkânı sağlamış oluyoruz” dedi.

Kabine Toplantısı ve Yeni Dönem

Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası millete sesleniş konuşmasını gerçekleştirdi. Sözlerinin başında bu sabah eğitim sırasında kaza kırıma uğrayan uçakta şehit olan iki pilota Allah’tan rahmet, ailelerine, Türk Hava Kuvvetlerine ve kahraman Türk ordusuna başsağlığı diledi.

14-28 Mayıs seçimleri sonrasında oluşturdukları kabinenin görevdeki birinci yılını tamamladıklarını belirten Erdoğan, “Öncelikle Rabbimize, mensubu olmaktan iftihar ettiğimiz necip milletimize ve Türkiye’ye hizmet etme imkânını bizlere bahşettiği için hamd ediyoruz. 85 milyonun her bir ferdine şahsımıza, partimize ve ittifakımıza duydukları güven için yürekten teşekkür ediyorum. Kabine üyeleri olarak hep birlikte aziz milletimizin teveccühüne mazhar olabilmenin gayretindeyiz” açıklamasını yaptı.

Adalet Hizmetlerinde İyileştirmeler

Adalet hizmetlerinin kalitesinin iyileştirilmesi için 2002’den beri titizlikle çalıştıklarını söyleyen Erdoğan, “Son bir yılda teşkilatımızın fiziki altyapısını güçlendirmek için toplam 52 bin metrekare kapalı alana sahip 5 adalet sarayını hizmete açtık. 11 ilimizde toplam 972 bin metrekare kapalı alana sahip adliye binasının inşaatına başladık. İki yeni adli tıp binasının inşaatını tamamladık; inşaatı ve proje çalışmaları devam eden adli tıp kurumu binası sayısı ise 5’tir.” dedi.

Erdoğan, vatandaşın, ülkenin direksiyonunda nasıl idareciler görmek istiyorsa, öyle bir kadro olmanın peşinde olduklarını belirtti. “783 bin kilometrekare vatan toprağının her karışına, 85 milyon insanımızın her bir ferdine aynı nazarla yaklaşıyor ve aşkla hizmet ediyoruz. Felaket tellallarına aldırmıyoruz, fitne tüccarlarına kulak asmıyoruz. Bahanelerin arkasına sığınmadan Türkiye’yi büyütmenin, kalkındırmanın ve daha da yüceltmenin mücadelesini veriyoruz.” dedi.

Aile Kurumunun Güçlendirilmesi

Toplumun temel direği olan aile kurumunun öneminin daha iyi anlaşıldığı günlerden geçtiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, aile müessesesinin bir bütün olarak tarihinin en çetin sınavını verdiğini ve en ağır saldırılara maruz kaldığını ifade etti.

Erdoğan, “Küresel kültürün desteklediği ve teşvik ettiği cinsiyetsizleştirme politikaları, insan neslini ve fıtratını tehdit eder boyutlara ulaştı. LGBT dayatması, faşizmi dahi aratır bir zorbalığa, baskıya ve toplumu yozlaştırma aracına dönüştü. Ekonomik zorluklardan şehirleşmeye, bireyselleşmeden değişen algılara kadar çok farklı alanlarda ailenin ciddi sıkıntılarla yüzleştiğini görüyoruz.” dedi.

Bu konuda yeni uygulamaları devreye alacaklarını belirten Erdoğan, “Son bir yılda aile kurumunu güçlendirecek, tehditler karşısında dirençli hale getirecek pek çok çalışma yaptık. Evlenecek çiftlere Aile ve Gençlik Fonu ile; faizsiz kredi desteğinin yanında eğitim ve danışmanlık hizmetleri veriyoruz.” dedi.

Çalışma Hayatının İyileştirilmesi

Çalışma hayatının iyileştirilmesine yönelik bugüne kadar tarihi nitelikte birçok adım attıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünyanın en kapsayıcı, yaygın ve kuşatıcı sosyal güvenlik sistemine sahip ülkesiyiz. Çalışanı, memuru, emekliyi, ücretli kesimi enflasyona ezdirmeme ilkemize bugüne kadar sadakatle bağlı kaldık.” dedi.

Erdoğan, “1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olan asgari ücret, net 17 bin 2 lira olarak belirlendi. Böylece, bir önceki döneme göre net asgari ücret artış oranı yüzde 49; 2023 Ocak dönemine göre artış oranı ise yüzde 100 olarak gerçekleşti.” dedi.

Deprem Bölgesinde Yeniden Yapılanma

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği alanında çok yönlü bir mücadelenin içinde olduklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizin bu alanda birinci gündemi deprem bölgesi ve afetlere hazırlıktır. 6 Şubat 2023 tarihinde millet olarak hem kendi tarihimizin, hem de insanlık tarihinin en büyük doğal afetlerinden birini yaşadık.” dedi.

Erdoğan, “Asrın felaketi olan depremlerde 680 bini konut, 170 bini ticari alan olmak üzere 850 bin bağımsız bölüm kullanılamaz hale geldi. Yıkılan binaların altında kalan 53 bin 614 vatandaşımız hayatını kaybetti. Vefat eden tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Depremzedelerimize verdiğimiz sözü tutmak için gece gündüz çalışıyoruz.” dedi.

Enerji ve Terörle Mücadele

Enerjinin, son yıllarda tarih yazılan bir başka alan olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizin yeraltı ve yerüstü kaynaklarını ekonomimizin istifadesine sunma noktasında büyük mesafe aldık. ‘Enerjide tam bağımsız Türkiye’ vizyonuyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

Erdoğan, “Filyos’ta günlük doğal gaz üretimi 5,1 milyon metreküpü aştı. 2 milyon hanenin doğalgaz ihtiyacını artık buradan karşılayabiliyoruz. Karadeniz gazının sevincini milletimizle paylaşmak için başlattığımız 25 metreküplük ücretsiz doğalgaz desteğimizi bir yıl boyunca devam ettirdik.” dedi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi üzerinden terörün karanlık ve kanlı gölgesi kalktıkça, çok daha güzel neticeler alınacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye, on yıllar boyunca hain terör saldırıları sebebiyle kullanamadığı kaynaklarından istifade etmeye, faydalanmaya başlamıştır. Terörle mücadelemizi çok boyutlu bir şekilde, hukuk içinde sürdüreceğiz.” dedi.

Kamu Çalışanlarına 9 Günlük Tatil

Bayram tatiliyle ilgili kararlarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımız için 16 Haziran Pazar günü başlayacak Kurban Bayramı sonrasındaki iki günlük süreyi de idari izin kapsamına aldık. Böylelikle perşembe ve cuma günlerini de bayram tatiline ekleyerek 9 günlük bir tatil imkanı sağlamış oluyoruz. Kurban Bayramı’nın şimdiden milletimiz İslam dünyası ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.” dedi.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir