İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

D-8 Dışişleri Bakanları Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşecek

İstanbul’da 8 Haziran’da düzenlenecek Olağanüstü Gelişen 8 Ülke (D-8) Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı, D-8 ülkelerinin, 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’ye saldırılarında İsrail’e karşı kolektif bir duruş sergileme ve İsrail zulmüne karşı sessiz kalmamalarını göstermeleri bakımından büyük önem taşıyor. Toplantıya Pakistan, Endonezya, Malezya, İran, Bangladeş, Mısır ve Nijerya’dan üst düzeyde yetkililerin katılması bekleniyor.

Olağanüstü Toplantının Önemi

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Türkiye’nin ev sahipliğinde yapılacak toplantıda, D-8 ülkelerinin Gazze’deki İsrail saldırılarına karşı kolektif bir duruş sergilemeleri ve İsrail zulmüne karşı sessiz kalmamaları bekleniyor. Toplantıda Gazze’deki gelişmelere ilişkin güçlü bir ortak bildiri kabul edilmesi öngörülüyor.

D-8 Nedir?

Milli Görüş Lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın başbakan olduğu dönemde İstanbul’da kurulan D-8, Türkiye, Bangladeş, Mısır, Endonezya, İran, Malezya, Nijerya ve Pakistan’ın üyesi olduğu Sekiz Ülke Teşkilatıdır. D-8’in amaçları arasında ticaret, tarım, sanayi, enerji, ulaştırma, sağlık ve turizm alanlarında işbirliği bulunmaktadır.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir