İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Milli Teknoloji Hamlesi ve Uzay Misyonları

Milli Teknoloji Hamlesi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğunda sürdürdükleri tüm projelerin merkezinde ve kalbinde Türk gençliğinin olduğunu belirterek, “İnanıyoruz ki Türk gençliği Milli Teknoloji Hamlesi’ni başarıya ulaştıracak, Türkiye’nin teknolojik bağımsızlık yolculuğunda öncü olacak.” dedi.

Axiom Mission 3 ve Uzay Misyonu

Bakan Kacır, Türkiye’nin ilk insanlı uzay yolculuğunun da gerçekleştiği sefer kapsamında Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) giden astronotlar Alper Gezeravcı, Michael Lopez-Alegria, Walter Villadei ve Marcus Wandt’dan oluşan Axiom Mission 3 (Ax-3) ekibiyle ODTÜ’de düzenlenen “Ax-3 Uzay Misyonu Mürettebatı Karşılama Töreni’ne katıldı.

  • Türkiye’nin uzay bilim misyonunun en önemli hedeflerinden biri, “Türk gençliğine gelecek adına ilham kaynağı olmak” olduğunu vurgulayan Kacır, gençlerin geleceğe dair hayallerinin, hedeflerinin, projelerinin tohumlarını da birlikte ekeceklerini bildirdi.
  • Türkiye’nin uzay araştırmalarındaki başarılarla Türk gençliğinin cesaretlendirilmesi ve ilham alması hedefleniyor.
  • Gezeravcı’nın uzay misyonunu gerçekleştirmeden önce Axiom Space tarafından belgeseli çekilmiş ve bu filmde Gezeravcı’nın uzaya gitmenin başka milletlerin çocuklarının hayali olduğunu düşündüğü anlatılmış.

Teknoloji ve bilim yarışında insanlık yararına geliştirilecek tüm alanlarda dünyada en önde gelen ülkelerden biri olmak istediklerini vurgulayan Kacır, “Havacılıkta, savunma sanayisinde elde ettiğimiz kazanımlar bütün dünya tarafından dikkatle takip ediliyor. Bu kazanımları, başarıyı uzay bilimi ve teknolojilerine daha hızlı şekilde transfer etmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

  • Türkiye’nin uydu projelerine ilişkin bilgi veren Kacır, haberleşme uydularını yerli ve milli geliştirmenin de çok önemli bir amaç olduğunu anlattı.
  • Kacır, Türkiye’nin ISS yenileme projelerine Türk uzay sanayisiyle dahil olmasını hedeflediklerini belirtti.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir